Nordic Yoga Academys blogg: Nyheter

Denna sidan använder vi till att informera om nyheter, frågor och svar samt annat vi vill lyfta i relation till vår verksamhet. Följer du oss på Facebook och Instagram så får du info om när något nytt är på gång! 

IMG_7152.JPG

Onlineyoga tillsammans med oss på 

Nordic Yoga Academy!

Nu i december kommer våra online-klasser som komplement till privatundervisning/konsultation

(som du bokar här) och gruppundervisning på studio (schema och bokning här).

 

Varje adventssöndag släpper vi en klass. Olika stilar, olika fokus och tillsammans blir det ett yoga-smörgåsbord att plocka från och variera med. Klasserna tar kring en halvtimmes tid och kan utföras av Dig, grannen, dina släktingar och vänner – kort: Alla! Vår tanke är att du ska kunna yoga när och var du vill, med ett pass som ger dig glädje och energi, en stunds närvaro och avkoppling samt tränar hela kroppen.

 

Q: Vad är det för typ av yoga? 

A: Våra klasser heter hatha, earth, vinyasa och yin och det är dessa yogastilarna som är i fokus! (En yogastil per klass). 

 

Q: Vilken yoga ska jag välja? 

A: Givetvis alla! Variation är utmärkt för kropp och knopp ;). Klasserna skiljer sig åt avseende tempo och syfte och kompletterar varandra. Oavsett om du är nybörjare inom yoga eller van utövare erbjuder de variationer som de flesta kan göra.

 

Q: Vilken yoga ska jag börja med?

A: I hatha-klassen ligger fokus på en position i taget och positionerna kännetecknas av styrka, flexibilitet eller balans i olika grader. Earth yoga-klassen är grundande, lite mer meditativ och har även element av flödande rörelser. Vinyasa-klassen (eller vinyasa flow) bygger kring solhälsningar, det blir fart och rörelserna kopplas till andetaget. Yin yoga-klassen är lugn och fokuserar på stretch. Positionerna hålls under c:a 3 min och lämnar utrymme för mental återhämtning. 

Jag jobbar ständigt med att förbättra mina verbala instruktioner så de ska vara så tydliga och lättbegripliga som möjligt så att du enkelt kan följa online yogaklassen och samtidigt lära dig mer om hur din kropp fungerar. Det är ju en speciell utmaning att med yogaträning online där läraren inte kan se vad du gör! Tveka inte att återkoppla din feedback till oss. Givetvis finns alltid möjlighet att ses även på tu man hand för en yogaklass eller yogakonsultation i Malmö om du vill jobba lite mer i detalj kring ett område inom yoga.