I unga år var klassisk balett min passion. Jag dansade och undervisade tills för ungefär 10 år sedan när olika förändringar i livet ledde till att balett successivt fasades ut. Därefter har passionen för yoga växt sig allt starkare. Intialt var det Bikramyoga, en form av hathayoga i 40°, som jag fastnade för.

 

 För tre år sedan utbildade jag mig till hotyogalärare (RYT 200) och undervisar både den klassiska Bikram-serien och en utökad hatha-serie i samma tradition. Kort senare utbildade jag mig även till Earthyogalärare (RYT 50) och detta år kompletterar jag med vinyasa- (RYT 200) och yinlärarutbildning (RYT 40).

 

Jag har de senaste 3 åren undervisat yogaklasser för grupper och enskilda elever, främst Bikramyoga och Earthyoga på Hot Yoga Malmö. Jag har genomfört olika retreat med olika fördjupningar, ofta med funktionell fokus men även för avslappning och välbefinnande. Gemensamt med en kollega coachar jag yogis inför de svenska yogamästerskapen och är medgrundare och styrelsemedlem i Sveriges Yoga-Sportsförbund, SYSF. Jag har själv tävlat i yoga vid ett par tillfällen och fick äran att representera Sverige vid de internationella mästerskapen.

 

Sedan tidigare är jag läkare och specialist i plastikkirurgi. Under drygt 20 år har jag arbetat på Universitetssjukhuset i Malmö med rekonstruktion av medfödda missbildningar och bröstcancer. Min nyfikna och vetgiriga sida har tidigt fått mig att forska kring olika sjukdomstillstånd. Idag driver jag flera forskningsprojekt som rör främst kvinnors och barns hälsa och välbefinnande. Idag fördelar jag min tid på den egna kliniken Dermagi i Malmö och Citysjukhuset i Göteborg. 

 

Mina tre passioner; yoga, balett och läkekonsten, kompletterar varandra synnerligen väl. Jag har gedigen kunskap om kroppen, dess funktioner och anatomi och jag brinner för att lära ut det till både yogisar och kollegor. Mina yogaklasser är genomarbetade för att öka förståelsen för hur olika muskler samarbetar, vilka egenskaper kroppens leder och vävnader har så att mina elever kan öka sin förståelse för sina fysiska förutsättningar i yogaasanas och utvecklas.

vit-vector-NYA.png
Untitled_Artwork 64.png

©Victor Holm